Matrial vi använder

 

Vi samarbetar med Sail Service i Gdansk som är ett traditionellt segelmakeri men ändå använder sig av modern teknik. Vi på Gyllenborg Rigg garanterar att de produkter vi säljer är av absolut högsta kvalitet och vi levererar endast produkter som vi kan stå för. Därför använder vi oss endast av de segeldukar och tillhörande material som är bäst för sitt ändamål, vare sig det gäller traditionellt eller mer modernt. Jan Gyllenborg har också stor erfarenhet om vad man bör och inte bör göra när det kommer till segel.

Rent krast så använder vi oss av tre typer av segeldukar. Duradon, Clipper Canvas Dacrondukar. Duradondukar används nästan enbart till råseglare för hanterbarhetens skull, de är helt enkelt mjuka att smidiga att packa in. Clipper Canvasdukar används vanligtvis till traditionella fartyg som vill kombinera en tradtionell look med moderna egenskaper. Bryr du dig mer om seglets prestanda och pris så använder vi oss av Dacrondukar. Här hittar du mer information om de dukar vi använder. Vi kan dock få fram i stort sätt vilken typ av duk som helst om du har speciella önskemål. Idag använder vi uteslutande Dimension Polyant som dacrondukar.

Skotpunkter och pressade ringar är uteslutande i rostfritt eller galvat stål. Liken till seglen kan du givetvis få både i tågvirke (Roblon Spunflex), webbing eller rostfri wire. Utanpåliggande lik i tågvirke är alltid handsydda och förstärkta i alla dragpunkter. Alla seglets förslitningspunkter är skodda med läder. Sail Service stryka som traditionellt segelmakeri ligger just i deras expertis inom handarbete.